Som företagare och entreprenör så stöter man ofta på problem och utmaningar, inte minst i tider som dessa. Men ibland dyker problemen och utmaningarna upp från oväntat håll, som härom veckan. Jag föll för reklamen om ett betalkort som integrerar med min bokföring och det kändes som ett perfekt tillfälle att starta det nya året med en ny integration som underlättar administrationen i företaget. Hur det än är så har jag en hel del kortköp i verksamheten och det skulle frigöra en del tid om det gick att automatisera bokföringen av dessa.

Så jag fylde helt enkelt i ansökan och fick besked att verifieringen skulle ta ett par dagar. Och det var väl där jag stötte på lite problem. Jag fick ett mejl om vilken verksamhet det gällde och så ifrågasattes det om det gällde ett firmanamn som jag inte ens nämnt och som jag avregistrerade 2006. Jag menar, hur kan man ens komma på tanken att ansökan skulle kunna gälla något som ligger ca femton år bak i tiden? Kändes som att vi redde ut problemet och jag bifogade dokument som bekräftar verksamheten idag och hur den sett ut åtta år tillbaka i tiden. Fick beskedet att göra om ansökan och nu skulle det gå bättre… Men blev då också ombedd att ladda upp ett antal av mina kundfakturor till deras server. Men, det finns lagstiftning som reglerar hur jag får använda mina kunduppgifter och att dela uppgifterna med tredjepartsutvecklare utan relevant anledning för transaktionen mellan mig och kunden är inte ok. Så det som i marknadsföringen såg bra ut, kändes helt plötsligt inte så bra. Hur hanterar dom sina kunduppgifter? Hur är sekretessen kring transaktionerna? Är det ännu en guldgruva där uppgifter ska säljas till tredjepartsutvecklare för marknadsföring och riktade erbjudanden?

Så nä, det blev inte lätt att göra det enkelt. Jag får helt enkelt fortsätta med en del manuell hantering precis som tidigare. Samtidigt finns det ett litet ljus i tunneln då hjärnan börjat bearbeta det här med att automatisera kring kortköp och jag insåg snart att det finne fler aktörer med liknande tjänst och det är kanske värt att kika vidare på. För hur det än är, så bör man som företagare och entreprenör försöka hitta vägar att frigöra tid till sådan som man tycker om att göra, eller som genererar pengar Inn i företaget.

Bild från: https://www.twenty20.com/photos/a66a80cb-4bdc-4d76-bed1-431c8c60c958/?utm_t20_channel=bl