Då jag bor i Dalarna så är både vintrarna och terrängen väldigt omväxlande. Den ena dagen är det -15° för att sedan skifta till -3° och kraftigt snöfall och när allt är vitt och fint så blir det nollgrader och regns vilket resulterar i blöt is. Vilket är riktigt halt om man är på planmark. Här är det nivåskillnader så lutar med och mot om vart annat, för även luta lite i sidled och lägg på frusna spår på det. Bäddat för att halka med andra ord. Hade enklare broddar från Biltema, men dom funkar bäst på planmark. Dessutom är dubbarna för korta om det kommer snö på isen, då trampas snön ihop under skorna och man halkar lika väl. Att sanda är inte ett alternativ då jag ofta rör mig i skog och mark, på stigar och vägar som inte används frekvent. Dessutom är jag ofta på arbetsplatser där det kan bli isigt och i och med arbetsplatsens storlek och upplägg är det inte aktuellt att sanda.

Som om inte det skulle räcka så satte jag ett mål för i år, att stänga samtliga tre ringar på min Apple Watch och dessutom få ihop minst 10 000 steg varje dag. Känner av att det blivit för mycket jobb och stillasittande i maskiner senaste åren. Men, att då få ihop alla dessa steg och aktivitet när omständigheterna egentligen inte tillåter det (den nämnda terrängen och halkan) gjorde att jag fick lov att ta tag i och ta kontroll över situationen. Köpte därför rejäla broddar från Amazon med kedjor och rejäla dubbar i stål som biter rejält i isen. Dessutom fungerar dom riktigt bra även om det kommer nysnö på isen. Det gör heller inget om det lutar rejält och är ojämn med, mot eller i sidled. Broddarna går dessutom snabbt att ta av och på och man kan göra det vid behov eller när man är nedanför trappan på väg in eller ut. För med så här rejäla broddar vill man inte gå in på golvet eller beträda en trappa i trä, för då blir det märken.

Broddarna jag köpte var dom här: Kramponger (Amazon Affiliate) Leveransen var snabb och hem till dörren då jag har Amazon Prime och jag har nu använt broddarna dagligen i flera veckor och är riktigt nöjd. så nöjd att jag kan säga att det är min bästa investering denna vinter. Dels för jag kan få den frihet och motion som jag behöver men också för säkerheten och tryggheten att minska risken för att halka. Fällt träd och sågat motorsåg på blankis och det hade definitivt inte gjort utan dessa broddar.

Hur går det med mitt mål då? Jo hittills har jag fått ihop 10 000 steg och stängt ringarna på klockan varje dag i år!

(Som Amazon Affiliate så kan jag tjäna en summa på kvalificerade köp via länk. Inget om påverkar ditt pris, det är ersättning från Amazon för jag hjälpt någon att hitta en lämplig produkt).