I helgen passade jag på att byta leverantör av server där jag har hemsidorna huserade. Som tidigare tog jag en server med mer kapacitet än nödvändigt och kan därigenom även hyra ut plats för hemsida om behov finnes. Jag har varit aktiv som företagare på Internet sedan mitten på 1990-talet så det börjar bli några år. Är och har blivit kräsen när det gäller tjänster och leverantörer så blev faktiskt så att jag bytte server och leverantör två gånger. Flyttade gjorde först en flytt över till min tänkta leverantör och  det tar alltid en några timmar eller något dag innan adresserna på nätet uppdaterats så man hamnar på rätt ställe där hemsidan och e-posten finns. Så när det började fungera och jag laddade upp webbplatserna så insåg jag att den tänkta leverantören inte alls levde upp till mina förväntningar. Skulle jag alltså behöva stå ut med denna ett år framåt? Som tur är fanns det ångerperiod så jag vände upp och ner på internet och hittade en leverantör som kunde leverera den hastighet, stabilitet och grundläggande tjänster som jag behövde. Hittade en som verkade leva upp till förväntningarna, signade upp och påbörjade ännu en flytt.

Nu flöt allt på smidigt och fungerade precis som önskat. Kontaktade även support och fick mina egna DNS:er registrerade och det gick blixtsnabbt fastän det var helg och mitt i natten. Så nu ligger hemsidorna tryggt på en server sum uppfyller mina högt ställda krav.

Jag har genom åren byggt en helt del hemsidor och webbplatser av olika slag och samlat på mig en hel del värdefull erfarenhet och kunskap. Dessutom har jag hittat metoder och hjälpmedel för att kunna jobba snabbt och effektivt för att kunna ta fam den webbplats och design uppfyller önskemålen. Det är också något som jag kan erbjuda andra, för hur det än är så är det ganska lång startsträcka att få designa och struktur på plats på nätet. Så om man är helt grön eller att fullt upp med annat så kan det vara klokt att köpa in den tjänsten. För en närvaro på Internet ska man inte välja bort idag då det är en viktig hörnpelare i så gott som all verksamhet. Det är ju också till internet som folk vänder sig för att hitta det dom söker. Frisör, massör, rörmokare eller grävmaskinist. Cafe, bageri eller pizzeria, alla företag bör ha en närvaro på Internet.

Så med en primär målgrupp på upptagna småföretagare så kan jag erbjuda hjälp med att skapa en hemsida och vara värd för den på samma server som jag använder. Kan även hjälpa till att ta fram content och har bara utrustning även där för foto och film till redigering och animationer. Det jag gör i egen verksamhet kan jag alltså erbjuda dig till din verksamhet.

Hör av dig vid intresse så tar vi det därifrån!