Om man känner mig så vet man att pizza är en av mina absoluta favoriträtter, gärna en bolognese på finaste råvaror gräddad på häll i en vedeldad pizzaugn. Grejen är att jag hellre tar en pizza än grillat…

Nu börjar kvällarna bli både ljusare och varmare så man kan väl säga att det våras för pizza i trädgården. Jag har en vedeldad pizzaugn, men har ännu inte gjort iordning den perfekta platsen för den. Så så hittills ställer jag den där det passar, tänder den med små bitar björkved och när den är uppe i temperatur så skickar jag in pizzan. Då ugnen är väldigt het så måste man nästan omgående (halvminut) vända om pizzan innan det är dags att ta ut den. Så i stort sett gräddar man en helt perfekt krispig stenugnspizza på 1 minut hemma i trädgården.

Dock tar ju förberedelserna sin lila tid. Degen ska knådas och jäsas, plattas ut och på med topping… Så det är inga femtonminuter en kvart, utan det handlar om planering och en del moment innan allt är klart. Men när det väl är klart och man sitter där med en nygräddad pizza på talriken och tar första tuggan. Då var det värt det.

Vilken är din favoritpizza?

(Inlägget innehåller Affiliatelänk från Amazon, då jag är en Amazon Affiliate. Det innebär att jag kan tipsa om bra saker som jag själv använder och skulle du göra ett kvalificerat köp via min länk så kan det innebära att jag får en liten provision, Inget som påverkar ditt pris, utan mer som tack för att jag hjälpte dig till en fantastiskt god pizzaupplevelse)