Är ganska säker på att jag hittat den perfekta kniven för dagligt bruk En riktigt bra EDC (EveryDayCarry). Det är en liten tunn kniv från Gerber som kallas Prybrid Utility och den har en hel del extra men robusta funktioner. Dessutom har den utbytbart blad, samma som till en mattkniv. Har man en fin dyr kniv med fast blad, så vill man ju inte gärna förstöra den på vardagsgöra som att öppna paket, bända upp färgburkar och skära fiberduk. Många av dessa uppgifter kräver ett vasst blad, men är också tuffa mot bladet så skärpan håller inte så länge. Därför är det perfekt med en lite kniv som ryms i fickan utan att märkas och vara i vägen. Samtidigt som den har ett blad lika vasst som ett rakblad, som går att byta när det gjort sitt.

Många gånger på jobb som grävmaskinist så har det hänt att man ska skära fiberduk och endera står man där med en slö slidkniv eller ingen kniv alls. Fiberduk kräver en vass kniv och den tar på skärpan snabbt. Ibland får man vara uppfinningsrik och försökta kapa fiberduken med såg, men det slutar oftast med att man får ta skopan och tryck eller riva av den. Nu har jag inte längre det problemed med den här i fickan.

Funkar även för att skära linor, tunna rep och snören även utan att dra ut bladet då det finns en öppning i handtaget där eggen är åtkomlig. Den är den perfekt för att bryta och bända med då handtaget är utformat som ett litet brytjärn. Inget man river hus med, men perfekt för att öppna en färgburk. Släppa in luft på en trög glaskonserv, dra ur klammer osv.

Sen går det ju faktiskt att öppna flaskor med kapsyl också 🙂 Har köpt en del olika knivar för olika behov, men det här har blivit den lite udda favoriten som används dagligen.

Gerber Prybrid finns bland annat att köpa via den här länken.

Länken är via Amazon Affiliate och kvalificerade köp kan ge mig en provision. Inget som påverkar ditt pris utan en bonus för att rätt produkt matchats ihop med rätt kund. Hur skulle du annars ha hittat på den?